Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Soldo: “Dosta je ušminkavanja grada radi zamagljivanja surove stvarnosti”

  Umjesto da bude inkubator novih ideja, programa i projekata, te servis poduzetnicima i obrtnicima, đakovački Poduzetnički centar pretvorio se u “inkubator nerada” koji troši novce poreznih obveznika, konstatirao je na konferenciji za novinare Goran Soldo, dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a. “Na račun Poduzetničkog centra iz gradskog proračuna uplaćeno je 297.000 kuna, a taj isti Poduzetnički centar nije ostvario niti lipe prihoda, niti je izradio ijedan projekt kojim bi aplicirao za domaća ili sredstva međunarodnih fondova”, pojasnio je Soldo. Samo prošle godine za plaću direktora koji se još uvijek vodi u Trgovačkom sudu da zastupa tvrtku isplaćeno je 180 tisuća kuna, istaknuo je Soldo.
  “Poduzetnički centra služio je samo za uhljebljenje podobnih kadrova”, konstatirao je optuživši aktualnu gradsku vlast da je nesposobna i za raspisati javni natječaj za izbor novog direktora PC. Podsjetio je da je HDZ bio protiv imenovanja bivšeg direktora Poduzetničkog centra bez javnog natječaja jer je “u vjetar otišlo 300.000 kuna”. Upozorio je na galopirajuću nezaposlenost, a upravo zbog toga, kao i loše poduzetničke klima HDZ, kako je rekao Josip Tomičić, najavljuje niz projekata kojima će nastojati potaknuti gospodarstvo u gradu.
  “Kad dođemo na vlast potaknut ćemo oživljavanje Poslovne zone Široko Polje koja je stala, a tamo planiramo inkubator pogona za preradu poljoprivrednih proizvoda, podražt ćemo i otvaranja pogona izvan poslovnih zona i takve poduzetnike osloboditi jednokratnog komunlanog doprinosa, pomoći im u realizaciji poduzetničkih ideja kroz sufinanciranje u skladu s mogućnostima proračuna, a Mimozu ćemo iskoristiti za smještaj informatičkog poduzetničkog inkubatora”, najavio je Tomičić.
  Čelnici Mladeži HDZ prozivaju gradonačelnika i zbog stanja u proračunu, te mu poručuju da je “dosta ušminkavanja i uljepšavanja grada uoči svakih izbora radi zamagljivanja surove stvarnosti”.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog