Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sa stečajem Kongore odlazi i stovarište otpada iz Kuhačeve!

  Iako još nemaju službenih informacija, čelnici đakovačke podružnice Zelene liste najavljuju da je višegodišnjem problemu stanovnika Kuhačeve i okolnih ulica, zbog stovarišta otpada zagrebačke tvrtke Kongora, došao kraj.
  Razlog tomu je,kako su na konferenciji za novinare istaknuli predsjednik Goran Augustinović i tajnik Željko Kajtar, stečaj tvrtke. No, zamjeraju gradskoj vlasti da nije odradila ono što je trebala, odnosno da je odgovarala mještane tog dijela grada od tužbe, uz obećanje da će to grad učiniti, a zapravo nije.
  Budu li točne informacije o odlasku stovarišta iz Kuhačeve ulice stanovnici će, kako ističe jedan od njih – Željko Kataj, konačno odahnuti jer su svakodnevno bili izloženi neugodnim mirisima, štakorima zbog čega je prijetila i opasnost od zaraze. Upravo stoga Zelena lista traži da se taj prostor temeljito očisti.
  Tvrtka Kongora u stečaju je, potvrdio nam je i stečajni upravitelj Mato Balenović. “Skupština vjerovnika odlučila da Kongora nema uvjeta za nastavljanje obavljanja djelatnosti, što znači da to stovarište i nije u vlasništvu Kongore, nego u vlasništvu jednog od poduzeća u grupaciji Pan”, pojasnio je Balenović uz napomenu da je za 23. listopad zakazano ročište kada će biti stečajni postupak zaključen, odnosno obustavljen po članku 203. Zakona o stečaju budući da Kongora nema sredstava, niti stečajne mase koja bi činila sredstava za pokriće stečajnog postupka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog