Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ministarstvo ne odustaje od smanjenja broja razrednih odjela!

  Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, ako je suditi po odgovoru na naš upit, ne namjerava mijenjati svoju odluku o uskraćivanju suglasnosti na broj odjeljenja za sljedeću školsku godinu. Naime, 15 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije, među kojima su i Goranova, Nazorova, Ćolnićeve, škola u Strizivojni i Drenju, nisu dobile traženu suglasnost i sljedeće će godine upisati manji broj odjeljenja, što će u končanici rezultirati i tehnološkim viškom.
  ” U pripremama za školsku godinu 2012./2013. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastoji osigurati dosljednu primjenu postojeće zakonske regulative u području obrazovanja, odnosno Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Državni pedagoški standard osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja i Pravilnik o broju učenika u redovitom i kombiniranom razrednom odjelu i odgojno-obrazovnoj skupini u osnovnoj školi te tako osigurati stabilnost i red u hrvatskom obrazovnom sustavu”, navodi se u odgovoru Ministarstva uz napomenu da nisu odobreni izuzeci od zakonom i pravilnicima propisanih standarda koji podrazumijevaju dodatna proračunska sredstva.
  Naglašava se također da to ni na koji način neće utjecati na kvalitetu nastave. Štoviše, u Ministarstvu su uvjereni da će se upravo dosljednom primjenom zakona i pravilnika, kao i kontinuiranim analiziranjem i optimiziranjem odgojno-obrazovanog sustava, učenicima na području cijele Republike Hrvatske moći ponuditi suvremena i kvalitetna nastava, kako u šk. god. 2012./2013., tako još i više u sljedećim školskim godinama.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog