Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Inspektori rada utvrdili 66 prekršaja

  Gospodarski inspektori Državnog inspektorata u prvih šest mjeseci ove godine obavili su ukupno 215 nadzora u kojima su utvrdili 55 prekršaja, a podnijeli su 26 optužnih prijedloga i to najviše iz područja ugostiteljstva zbog neizdavanja računa , neisticanja oznaka o zabrani usluživanja i konzumiranja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina i dopuštanja konzumiranja alkoholnih pića maloljetnicima. Iz područja povreda autorskih prava inspektori su naplatili 11 kazni u iznosu od 15 tisuća kuna, te donijeli osam upravnih i dva usmena rješenja od kojih je jedno izvršeno pečaćenjem objekta i opreme na 30 dana.
  U području tehničkog zakonodavstva obavljeno je 19 nadzora, pregledana su 782 građevna proizvoda, 58 tekstilnih, 18 proizvoda osobne zaštitne opreme, a uzeto je i 7 raznih uzoraka proizvoda.
  Inspektori rada u tom su razdoblju na području đakovačke ispostave obavili 79 inspekcijskih nadzora od kojih 33 u trgovini, 19 u ugostiteljskoj djelatnosti, 5 u pekarstvu, 3 u turizmu, u tekstilnoj djelatnosti jedan, a u ostalim djelatnostima 18 nadzora. Tim je nadzorima obuhvaćeno 528 radnika, a utvrđeno je 66 prekršaja. Najčešći prekršaji su iz Zakona o radu, odnosno nesklapanje ugovora o radu, prekovremeni rad, protuzakonito sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme, neuručenje obračuna plaća i onemogućavanje radnicima korištenje dnevnog i tjednog odmora. Zbilježeno je i neprijavljivanje radnika nadležnim tijelima s prvim danom početka rada, neisplata minimalne plaće u zakonom propisanom roku, te prijava, odnosno odjava radnika. Nadležnim sudovima, kako doznajemo, podneseno je 35 optužnih prijedloga.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog