Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Djelatnici Gimnazije jednoglasno za dosadašnjeg ravnatelja!

    Školski odbor Gimnazije Antuna Gustava Matoša, koji je zasjedao sinoć, većinom glasova odlučio je Ministarstvu prosvjete za novog ravnatelja predložiti Zlatka Mrkića. On je dobio četiri od sedam glasova Školskog odbora, dok je dosadašnji ravnatelj Miro Šola dobio tri glasa.

    Ta odluka izazvala je žestoke reakcije djelatnika, uz ocjenu da je riječ o političkom izboru.
    To je bio i povod da se djelatnici Gimnazije dopisom obrate ministru prosvjete.
    Još uvijek pod, kako navode, neugodnim dojmom jučerašnje sjednice Školskog odbora, djelatnici Gimnazije Antuna Gustava Matoša traže od ministra da preispita izbor novog ravnatelja i, kako stoji u dopisu, “nesumnjivu političku pozadinu cijelog slučaja.”
    “Dosadašnji ravnatelj Miro Šola tu dužnost obnašao je dva mandata, te je svojim radom, korektnim odnosom prema svim uposlenicima, učenicima i roditeljima, te principijelnim stavom u pogledu zapošljavanja novih ljudi, stekao poštovanje i podršku cijelog kolektiva”, tvrde djelatnici.
    Navodeći uspjehe učenika, rezultate na sportskim i drugim natjecanjima, sudjelovanje u međunarodnim projektima, djelatnici Gimnazije, kako stoji u dopisu ministru prosvjete, ” s pravom strahuju da će ovi izvanredni rezultati i radna atmosfera u školi biti ozbiljno dovedeni u pitanje dolaskom novog ravnatelja čija je jedina prednost pripadnost određenoj političkoj stranci i preporuka lokalnog župnika”.
    “U izboru ravnatelja nisu bile presudne sposobnosti i kvalifikacije, a ni moralne vrijednosti, već je isključivo presudila politička opredijeljenost i politička pripadnost HDSSB-u izabranog kandidata Zlatka Mrkića koji se 1994. godine u Obrtničkoj školi Antuna Horvata u Đakovu lažno predstavljao kao diplomirani profesor fizike, nakon čega je dobio otkaz kada se to otkrilo”, navodi se u dopisu odaslanom iz đakovačke Gimnazije.
    “S obzirom da je škola još uvijek odgojno-obrazovna ustanova, presudna za formiranje budućih naraštaja, kakav im primjer dajemo izborom takve osobe”, pitaju se djelatnici Gimnazije Antuna Gustava Matoša. “Zabrinuto pitamo dokad će politička podobnost presuđivati sposobnosti, jer ovo je očit primjer takve prakse. Izbornim “inženjeringom” ostajemo tako bez vrsnog ravnatelja kojemu su Nastavničko vijeće i Skup radnika dali, bezrezervno i jednoglasno, podršku prije samog izbora, zaključuje se u dopisu koji su djelatnici Gimnazije, uz svoje potpise, uputili ministru prosvjete od kojega traže da prije davanja suglasnosti novoizabranom ravnatelju razmotri opravdanost njihovih primjedbi.

    omentara

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog