Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sindikalni prvosvibanjski “žuti karton” Vladi!

  Međunarodni je praznik rada koji i na području Đakovštine protječe mirno i u znaku brojnih izletnika, posebno mlađih, koji su popunili već tradicionalna izletišta, odnosno obližnja jezera; Borovik, Jošavu i Mlinac. Upravo prema tim izletištima je i najfrekventniji promet, pa iz policije pozivaju na oprez.
  A Međunarodni praznik rada ove se godine u Hrvatskoj obilježava bez velikih proslava i mimohoda, tek uz tradicionalnu podjelu graha. Naime, ovogodišnji Praznik rada u znaku je sve naglašenije gospodarske krize, sve većeg broja nezaposlenih i bez naznaka skorog izlaska iz krize, a tomu svakako treba dodati i najnovija poskupljenja energenata, te drugih proizvodam, što je sve razlog da će sindikalne središnjice danas na simbolična način dati Vladi “žuti karton” – kao opomenu za stanje u gospodarstvu, doznajemo od teritorijalnog povjerenika Saveza samostlanih sindikata Hrvatsek Frane Kopića. “Nadamo se da će Vlada shvatiti našu poruku i ako se nastave ponašati kao i dosad, odnosno donositi odluke na štetu radnika uslijedit će “crveni karton”, a to znači prosvjede….”, pojašnjava Kopić.
  Situacija je posebno teška u Slavoniji i Baranji koja zaostaje za ostalim dijelovima Hrvatske. “Prosjek plaće u Slavoniji je 30 posto manji od hrvatskog prosjeka, stopa neazposlenosti u Slavoniji i Baranji je 30 posto, dok je u ostatku Hrvatske 18 posto. U svemu smo, nažalost, na crnoj listi i stoga očekujemo da će to Vlada uočiti i da će ovim nerazvijenim krajevima pomoći kroz investicije. To je i ovogodišnja prvosvibnjska poruka iz Slavonije i Baranje”, poručuje Kopić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog