Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Maturanti se žalili na nedostatak vremena za višu razinu testa

  I među đakovačkim maturantima bilo je nezadovoljnih jučerašnjim testom iz materinjeg jezika na državnoj maturi.
  Neki gimnazijalci žalili su na nedostatak vremena, jer je na 72 pitanja trebalo odgovoriti u 80 minuta, a sličnih pritužbi, ali ne službene naravi, bilo je i u među maturantima Srednje strukovne škole, potvrdila nam je koordinatorica Ljubica Lukac.
  “U Strukovnoj školi bilo je na maturi 136 učenika, a službena pritužba nije bila niti jedna. Što se tiče neslužbenih, od nekoliko profesora hrvatskog jezika čula sam da djeca nisu imala dovoljno vremena za višu razinu testa. Imali su jedan tekst na čakavskom i jedan na kajkavskom narječju i trebalo im je vremenski više da razumiju, ali djeca su bila upozorena unaprijed da moraju prenijeti odgovore na liste i znali su da imaju 80 minuta”, pojašnjava profesorica Lukac.
  U Obrtničkoj školi, od 55 prijavljenih, 53 učenika izišlo je na državnu maturu, a pritužbe su se odnosile također na višu razinu. “Učenici su se žalili da nisu imali dovoljno vremena za realizaciju ispita i te smo primjedbe unijeli u obrazac koji smo poslali u Nacionalni centar”, kaže koordinatorica Sanja Malević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog