Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Maestro Britvić: “Đakovačka katedrala je kultno mjesto – hram duha i glazbe”

  Rijetko kojeg glazbenika nastup u đakovačkoj katedrali ostavi ravnodušnim. Potvrdila nam je to i svjetski poznata violončelistica Monika Leskovar koja je sinoć sa Zagrebačkom filharmonijom gostovala u Đakovu.
  “Prvi put sam u Đakovu, stvarno je prekrasna crkva i lijepa akustika i drago mi je što sam imala priliku doći ovdje sa Zagrebačkom filharmonijom. Mislim da treba ovakvih koncerata što više”, izjavila je za Radio Đakovo nakon nastupa.
  Sličnog je razmišljanja i maestro Saša Britvić kojemu je nastup u đakovačakoj katedrali također događaj. “Lijepo je sa Zagrebačkom filharmonijom gostovati, posebno u tako divnoj crkvi kao što je đakovačka katedrala. To je kultno mjesto, to je mjesto gdje inspiracija dolazi sama od sebe, to je hram duha i hram glazbe i idealno je svirati u crkvama, iako akustika nije idealna, ali to i nije koncertna dvorana”, pojašnjava maestro Britvić.
  I sinoćnji nastup Zagrebačke filharmonije u Đakovu, kojim je završila četverodnevna turneja od Ljubljane, preko Zagreba i Beograda, bio je pravi glazbeni doživljaj za ljubitelje ozbiljne glazbe. Ujedno je to bio i uvod u ovogodišnje 10. Strossmayerove dane što se nastavljaju u petak u 11 sati u Muzeju Đakovštine otvorenjem izložbe “Biskup Strossmayer graditelj”, te subotnjim znanstvenim skupom na kojemu će biti riječi o prepiski biskupa Strossmayera i Račkog.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog