Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Četvrto mjesto ŠK „Đakovo I“

  VIJESTI IZ ŠAHA

  Četvrto mjesto ŠK „Đakovo I“

  U subotu 28. travnja u Požegi su odigrana posljednja dva kola  (10. i 11. kolo)  kadetskog prvenstva 1. i 2. HŠL Istok.

  Kadeti ŠK Đakovo I su ostvarili dvije uvjerljive pobjede protiv ŠK Piškorevci Mandarić Šped i protiv ŠK Grgin Dol I iz Požege s identičnim rezultatom 3:1. Unatoč dvjema pobjedama ŠK Đakovo I na koncu nije uspio uhvatiti 3. mjesto budući da je izravni konkurent za treće mjesto ŠK Strmac iz Nove Gradiške također zabilježio dvije pobjede. 1. mjesto je osvojio ŠK Vukovar a 2. mjesto ŠK Đuro Đaković Holding iz Slavonskog Broda. Unatoč tome, osvojeno 4. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji je svakako vrijedno hvale i rezultat je kontinuiranog rada Kluba te se dogodine svakako mogu očekivati još kvalitetniji rezultati.

  Za ŠK Đakovo I su nastupili: Ivan Kolić, Zvonimir Špoljar te Davor i Ivan Skočibušić.

  Vrijedno je istaknuti da je u svojoj prvoj sezoni Ivan Kolić osvojio 3. mjesto na turniru po uspješnosti na 1. ploči i na taj se način okitio brončanim odličjem.

  ŠK Dama iz Đakova je u zadnja dva kola imala težak raspored te je osvojila samo jedan bod što je na kraju rezultiralo osvajanjem 6. mjesta. ŠK Dama je u 10. kolu zabilježila poraz od ŠK Strmac iz Nove Gradiške rezultatom 3,5: 0,5 dok je u zadnjem kolu mirno podijelila bodove s Vukovarom odigravši 2:2.

  Za ŠK „Dama“ nastupili su: Ivan i Frano Raguž te Robert i Judita Aščić

  ŠK „Piškorevci Mandarić Šped“ je u zadnja dva kola zabilježio poraz od ŠK Đakovo I te pobjedu protiv ŠK ETF Osijek s rezultatom 3:1. Na koncu je ŠK Piškorevci Mandarić Šped osvojio 8. mjesto na tablici. S obzirom da je tijekom cijelog prvenstva ŠK Piškorevci Mandarić Šped igrao u nekompletnom sastavu logičan je nešto slabiji plasman. Vrijedno je istaknuti da je Mato Mićan osvojio 3. mjesto po uspjehu na 3. ploči i također se okitio brončanom medaljom.

  Za ŠK Piškorevci su nastupili: Darko Kovač, Karmela i Mato Mićan te Nikolina i Matea Šarčević.

  * * * * *

  U 2. kadetskoj HŠL istok ŠK Đakovo II zabilježio je dvije uvjerljive pobjede protiv ŠK Orahovice s 3,5:0,5 i protiv ŠK Pakrac- Lipik s rezultatom 2,5:1,5. Unatoč dvjema pobjedama ŠK Đakovo II je s 19 osvojenih bodova na koncu osvoji 2. mjesto. Prvo mjesto je osvojio ŠK Gradina iz Gradine s 22 boda. Nastup mladog sastava Đakovčana je za svaku pohvalu i garancija za lijepu šahovsku budućnost ŠK Đakova.

  Za ŠK Đakovo II su nastupili: Luka Galac, Patrik Tomaško, Dorijan Žderić i Marko Vukadin.

   

   

   

   

   

   

   

  Također, vrijedno je istaknuti da su se šahisti ŠK Đakovo II okitili i pojedinačnim medaljama za uspješnost po pojedinim pločama. Luka Galac za 2. najbolju 1. ploču te Patrik Tomaško za 3. najbolju 2. ploču i Dorijan Žderić za 3. najbolju 3. ploču.

   

  * * * * *

  U nedjelju 29. travnja 2012. odigrani su susreti u seniorskoj 3. i 4. HŠL Istok B skupina.

  U 3. HŠL Istok B nastupa ŠK Piškorevci – Mandarić Šped. Piškorevčani su u Đakovu odmjerili snage s ŠK Hrvatski Dragovoljac I iz Osijeka. Gosti su bili uspješniji te su zabilježili pobjedu rezultatom 4,5:1,5. ŠK Piškorevci Mandarić Šped trenutno zauzima 10. mjesto bez upisanih bodova dok je na 1. mjestu ŠK Hvidra Osijek s osvojenih 6 bodova.

  * * * * *

  U 4. HŠL Istok B nastupili su ŠK Đakovo II i ŠK Gorjanac iz Gorjana dok je ŠK Amater Strizivojna bio slobodan.

  ŠK Đakovo II s kadetskom ekipom je odigrao susret s ŠK Gorjancem iz Gorjana. Iskustvo je prevagnulo tako da je ŠK Gorjanac na koncu zabilježio pobjedu 3,5:2,5.

  Za ŠK Đakovo II su nastupili: Ivan Kolić, Zvonimir Špoljar, Davor i Ivan Skočibušić, Patrik Tomaško i Dorijan Žderić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog