Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Podružnica HSP dr. Ante Starčević za nedjeljni bojkot trgovačkih centara

  Nedavno osnovana đakovačka podružnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević podržala je inicijativu za bojkotom trgovačkih centara nedjeljom i pozvala je građane da se pridruže bojkotu.
  “U današnje vrijeme svjedoci smo konstantnog naleta snažnog kapitalizma koji ne preza ni od čega i koji nameće društvu svoja pravila ponašanja, a cilj postojanja je zaraditi ‘kunu’ više. No, negdje ipak treba podvući crtu, pa makar i malom inicijativom u našem gradu kada je riječ o radu nedjeljom i to za vrijeme korizme”, navodi u svom pozivu na bojkot predsjednik Mato Rajič. Po njegovom mišljenju, trgovački centri ne spadaju u kategoriju ustanova koje građanima moraju biti dostupne i nedjeljom, kao što su bolnice.
  “Nije istina da ne možemo bez jednoga dana u tjednu bez kupovine, omogućimo i zaposlenicima koji i inače rade prekovremeno, vrlo često neplaćeno, za minimalne plaće od 2.500 kuna, nemajući često nijedan slobodan dan, na jedan dan odmora, a prvi korak koji možemo napraviti u svojoj okolini je da jednostavno ignoriramo trgovačke centre na dan koji je predviđen za obitelj i prijatelje”, ističe Rajič uz konstataciju da je krajnje neprimjerena praksa izrabljivanja zaposlenika trgovačkih centara nedjeljom, te poziva građane Đakova na taj mali znak revolta, odnosno na bojkot trgovačkih centara, pa makar i samo u korizmi.

  photo: ipazin.net

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog