Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pčelinji otrov najjači je biološki otrov

  Pčelinji otrov najjači je biološki otrov, čulo se jučer na predavanju što ga je organizirala Udruga pčelara Đakovštine, a na kojem je o alergijama od uboda pčela, te o zaštiti i prvoj pomoći govorio umirovljeni pulmolog i pčelar iz Sombora dr. Vidoje Kulić.
  S proljepšanjem vremena, posebno u proljeće i ljeti, veće su i mogućnosti uboda pčela, no, upozorava dr. Kulić, pčela ne napada, ona se samo brani kada je ugrožena njezina zajednica, pa stoga zna ubosti.
  I dok 98 posto ljudske populacije podnosi pčelinji ubod bez većih posljedica, kod 2 posto populacije taj ubod može izazvati vrlo ozbiljne posljedice, naglasio je dr. Kulić.
  U slučaju uboda pčele treba što prije izvaditi žalac i na mjesto uboda staviti hladan oblog ili led, te se javiti liječniku, savjetuje dr. Kulić.
  No, opasnost od uboda pčele ovisi i o mjestu uboda, a najosjetljiviji su glava i vrat, odnosno jezik, pa u tom slučaju može doći i do gušenja. Opasan je i izravni ubod u oko, upozorava dr. Kulić, jer posljedica je oštećenje vida.
  Osim o zaštiti i prvoj pomoći kod uboda pčele, dr. Kulić pčelarima Đakovštine, a okupilo ih se tridesetak, govorio je i o zdravstvenim svojstvima meda i drugih pčelinjih proizvoda. Bilo je to treće i posljednje predavanje koje je Udruga pčelara Đakovštine organizirala za svoje članove prije početa nove sezone.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog