Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Pobjeda na krilima Kruljca, Jelavića i Ćurića

    A – 2 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

    20. KOLO

    METEOR ĐAKOVO – OLIMP ONSPEKT-ING         93:75

    (17:18; 23:21; 33:20; 20:16)

     

     

     

     

     

     

     

    Đakovački košarkaši utakmicu protiv osječkoga Olimpa odlično su otvorili vodstvom 14:6. Najzaslužniji za dobar početak bili su Filip Ćurić i Marko Tadić koji su zajedno zabili 11 koševa. Međutim, Osječani su serijom koševa Komadine i Lozančića preokrenuli rezultat i na kraju prvoga dijela otišli na odmor s vodstvom 17:18. U drugoj četvrtini Đakovčani su bili u stalnom, doduše minimalnom, vodstvu, a do najvišeg vodstva 40:34 u 19. minuti utakmice. Tada, sudac Knez zbog prigovora isključuje domaćeg igrača Zvonimira Omazića, a gosti iz šest slobodnih bacanja dolaze do minimalnog zaostatka 40:39. U nastavku susreta igrači Meteora krenuli su puno agresivnije, u napadu su se razigrali Jelavić i Kruljac što je donijelo dvoznamenkastu prednost Đakovčanima. Spomenutoj dvojici priključili su se Žeravica, Ćurić i Tadić tako da su Đakovčani ostvarili uvjerljivu pobjedu. Najbolji strijelac u redovima domaćih bio je Kruljac s 31 košem, Jelavić je dodao 17, Ćurić 16, Žeravica 11, Tadić 9, Omazić 5, Budimir i Grgić po 2 koša. Još su igrali: Alduk, Sekulić i Marjanović.

    * * * * *

    B – 1 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK – DJEVOJKE

    „Meteorke“ skinule favorite!

    9. KOLO

    METEOR ĐAKOVO – BROD NA SAVI 61:56

    (12:14; 21:15; 13:13, 15:14)

    Brođanke su bolje otvorile utakmicu i povele 7:0, ali raspoložene Duvnjak i Blažević do kraja prve četvrtine  dovele su domaćina na samo minus 2 (12:14). U drugoj četvrtini Đakovčanke su odigrala puno bolje i razno ranije u napadu, a serijom koševa Petre Šole “meteorke” su prešle u vodstvo i na odmor otišle s plus 4 (33:29). trener Francem odlično je u obrani iskoristio Josipu Ćorić i Lorenu Lelas čime je odmorio i sačuvao najbolje igračice Jelenu Duvnjak i Marinu Blažević za nastavak susreta.

     

     

     

     

     

     

     

    U nastavku susreta domaće igračice održavale su stečenu prednost koja je najviše iznosila 10 koševa razlike. Međutim, u posljednjih pet minuta susreta gošće su iskoristile napadačku brzopletost i utakmicu učinile neizvjesnom. U posljednjoj minuti gošće su mogle doći do izjednačenja, ali promašeni šut iskoristile su domaće igračice koje su došle do zaslužene pobjede nad favoriziranim igračicama Broda na Savi. Trener Robert Francem može biti zadovoljan prikazanom igrom jer su njegove igračice pokazale karakter i zajedništvo kojima mogu pobijediti i vodeću ekipu lige.

    Strijelci za Meteor Đakovo bile su: Čukušić, Šola 10, Gal, Barna, Lelas, Jelena Duvnjak 12, Radnić 2, Horniš, Nikolina Duvnjak 3, Blažević 19, Ćorić 2, Kuna 6. Trener: Robert Francem.

    * *

    LIGA SLAVONIJE I BARANJE ZA KADETE

    13. KOLO  GRUPA „A“

    ŠKOLA KOŠARKE „BROD“ – METEOR ĐAKOVO   56:59

    Dogovorom dvaju trenera domaća momčad igrala je sa starijim igračima tako da su Đakovčani, kao izraziti favoriti, došli do minimalne pobjede. Od samoga početka susreta „meteorci“ su bili u stalnom vodstvu od deset do dvadeset koševa prednosti. Domaći su na kraju susreta iskoristili svoju fizičku dominaciju, te su smanjili rezultat na podnošljivih tri razlike zaostatka. Najzaslužniji za pobjedu Đakovčana bili su: Šušak s 19, Alduk s 17 i Budimir s 12 koševa. Zvonimir Marjanović je dodao 7 i Smoljo tri koša. Još su igrali: Sokolović, Bušić, Čališ, Hajduković, Stjepan Marjanović.

    * * * * *

    ŽUPANJA – ŠKOLA KOŠARKE „SEDAM“ 88:66

    Još jednu rutinsku pobjedu ostvarili su đakovački „školarci“ koji su osigurali prvo mjesto u grupi „A“ i s nestrpljenjem očekuju Ligu za prvaka gdje su glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka. Protiv Županjaca odličnu partiju pružio je Toni Radoš s 36 ubačenih koševa, Car i Grbeša ubacili su 12, Čupić 5, Patrun, Kelava i Krpan po 4, Perković 3, a Spajić, Jurić,Martinović i Franjić ubacili su 2 koša * * *

     

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog