Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izložba o 140 godina DVD-a Đakovo

  U Muzeju Đakovštine sinoć je otvorena izložba “140 godina DVD-a Đakovo” koja, kako je istaknuo ravnatelj Borislav Bijelić, predstavlja tek dio bogate tradicije društva koje je između dva rata igralo vrlo značajnu ulogu u društvenom životu grada.
  “Izložba, zapravo, predstavlja odabir građe koju posjeduje Vatrogasno društvo, odnosno ono što su oni imali u svojoj spomen-sobi – najbolje od toga mi smo uzeli i tome smo pridodali materijal Muzeja Đakovštine i Društva ljubitelja starina i dobili smo cjelinu koju smo limitirali vremenski od 1872. do 1940. godine”, pojašnjava Bijelić.
  Izloženo je šezdesetak različitih eksponata, fotografija, dokumenata, lenti, medalja i drugih predmeta, a među njima posebnu pozornost zaslužuje zastava iz 1892. godine. “Smatrali smo da nije moguće na relativno malom prostoru apsorbirati sve ono što se radilo 140 godina”, naglasio je na otvorenju ravnatelj Muzeja Bijelić.
  Izložbu je otvorio dogradonačelnik Ivica Mandić istaknuvši da su Đakovčani ponosni na dugogodišnju tradiciju svoga DVD-a. Izložbu prati i prigodni katalog.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog