Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ: “Izmjenama Statuta ograničiti samovolju samoproglašenog maršala”

  “Igrokazom vladajuće većine SDP-HDSSB-HNS”, nazvali su u đakovačkom HDZ-u jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća. U priopćenju koje potpisuje predsjednik Ante Raspudić podsjeća se da su vijećnici te stranke u lipnju i u rujnu prošle godine uputili predsjedniku Gradskog vijeća Zahtjev za održavanje sjednice Vijeća o izmjenama i dopunama Statuta Grada, a u svrhu, kako stoji u priopćenju, “usklađenja Statuta sa Zakonom o sprečavanju sukoba interesa. “. Oba je puta vladajuća većina odbila taj zahtjev i prijedlog kojemu je cilj da Gradsko vijeće bira, imenuje i razriješava predstavnike Grada Đakova u trgovačka društva i ustanove čiji je grad vlasnik i osnivač, a ne kao do sada da to radi jedan čovjek – samoproglašeni “maršal” gradonačelnik Vinković”, stoji u HDZ-ovu priopćenju.
  Na taj način, smatraju u HDZ-u, gradskim tvrtkama i ustanovama upravljalo bi predstavničko tijelo, odnosno Gradsko vijeće, a ne pojedinac, što bi, tvrde u HDZ-u, “povećalo transparentnost rada ustanova i tvrtki. U tom se slučaju ne bi događale situacije da, kako se navodi, “građane Đakova propala avantura direktora Poduzetničkog centra Đakovo Ivana Đurđevića stoji 350.000,00 kuna, a istovremeno tih 350.000,00 kuna nedostaje za digitalizaciju đakovačkog kina kojemu zbog toga prijeti zatvaranje”. Isto tako, podsjećaju u HDZ-u, ne bi bilo ni situacije da “gradske tvrtke – Univerzal i Đakovački vodovod, te ostale ustanove, zaposle preko 20 osoba bez javnog natječaja, a istovremeno svake godine gomilaju milijunske gubitke bez ikakve odgovornosti uprava. To građani plaćaju i višom cijenom odvoza otpada, dok primjerice stanovnici Općine Punitovci koncesionaru iz udaljenih gradova plaćaju 30 kuna. HDZ podsjeća i na ukidanje projekta javnog prijevoza bez ikakvog objašnjenja.
  “Nakon još jednog igrokaza u Gradskom vijeću Grada Đakova, gdje se i unatoč prijedlogu i inicijativi SDP-a vladajuća koalicija opet nije uspjela dogovoriti o izmjenama Statuta Grada Đakova, predsjednik đakovačakog HDZ-a poziva aktere tog igrokaza, odnosno SDP, HNS i HDSSB, da se za dobrobit građana Đakova konačno dogovore i usuglase stavove kako, zaključuje se u priopćenju, ” više ne bi bio slučaj da samoproglašeni “maršal” provodi svoju samovolju”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog