Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovu jutros -22,6, a na Slavoniki -25,9 Celzijevih stupnjeva

  Ove zime i u Đakovu se bilježe rekordno niske temperature. U đakovačkom meteorološkom mjernom centru najniža noćas izmjerena temperatura iznosila je 22,6 Celzijevih stupnjeva, što je najniže dosad. No, još niža temperatura izmjerena je jutros nešto poslije šest sati na Slavoniki, odnosno čvoru Đakovo gdje su mjerni instrumenti pokazali minus 25,9 Celzijevih stupnjeva.

  Niske temperature jutros su, kako doznajemo od prometnika Ilije Živkovića, najviše problema izazvale u autobusnom prometu. Kasnili su autobusi na lokalnim linijama, ali i iz Splita i Imotskoga. Najviše je problema zbor smrzavanja pneumatskih uređaja na autobusima.
  Na Željezničkom kolodvoru u Đakovu vlakovi su jutros kasnili dvadesetak minuta.

  Problema je sve više i u opskrbi električnom energijom. Bez struje je od noćas 400 domaćinstava Punitovaca, Josipovca, Jurjevca i Krndije. Uzrok je ispad desetkilovoltnog dalekovoda, no još uvijek se ne zna mjesto kvara. Ekipe HEP-a od noćas su na terenu, a oko 8 sati struju su dobili mještani Josipovca.
  S opskrbom plina, osim rekordne potrošnje, zasad nema problema, doznajemo u Hep-plinu.

  A proteklu rekordno hladnu noć djelatnici Univerzala iskoristili su za odvoz snijega iz središta grada kako bi se napravilo mjesta za novi koji najavljuju meteorolozi. S dva traktora i jednim utovarnim vozilom snijeg se odvozio iz centra grada, odnosno dijela Radićeve, Ulice kralja Tomislava, bana Jelačića i Starčevićeve. Snijeg se odvozio na zelenu površinu iza Strossmayerova parka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog