Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ogorčeni mljekari prosipaju i dijele mlijeko i spremaju se traktorima za Zagreb!

  Laktofrizi, odnosno hladnjaci vlasnika farmi muznih krava s područja Đakovštine puni su jer im mljekare ne odvoze mlijeko, pa mnogi ne znaju što će s njim, izjavio je na konferenciji za novinare njihov glasnogovornik Branko Zorić, ogorčen situacijom u kojoj su se našli nakon Dukatovog jednostranog otkazivanja dosadašnje promemorije o otkupnoj cijeni mlijeka.
  “Ljudi ne znaju što će s mlijekom, bacaju ga, dijele…., sramota je da prosipamo naš trud…”, ogorčeno je izjavio Zorić.
  Mljekari, kako je rekao, traže poštivanje dosadašnje promemorijem, odnosno načina određivanja cijene u skladu s prosjekom u 27 zemalja EU, kako su to ranije predložili sami prerađivači, odnosno da se zadrži cijena od 2,71 kn jer ona koliko toliko jamči proizvođačima njihov opstanak. Od Vlade traže nastavak subvencije od 0,42 kune za kilogram mlijeka do ulaska Hrvatske u EU, te hitan sastanak s premijerom, ministrom poljoprivrede i financija, te da se proračun za Ministarstvo poljoprivrede u dijelu subvencija za osnovna plaćanja vrati na razinu 2,8 milijardi kuna. Mljekari Đakovštine zamjeraju Ministarstvu poljoprivrede da ih nije zaštitilo od monopolistčkog ponašanja prerađivačke industrije. Zbog svega toga još danas će svojim traktorima krenuti prema Zagrebu, a pozvali su i druge poljoprivrednike da im se priključe. Druga grupa trakotrima će krenuti prema Zagrebu sutra, najavljuju mljekari.

  Neki su mljekari odlučili podijeliti mlijeko građanima, a među takvima je farma „MILK“ koja će podijeliti 7.000 litara ohlađenog mlijeka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog