Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Niske temperature zamrznule seljačke traktore

  Upravo niska temperatura razlog je što jutros nisu mogli upaliti seljački traktori, pa ih je u podne tek nekoliko izišlo na prosvjede. Na prosvjednom punktu uz đakovačku obilaznicu parkirano ih je tek pet. “I to je znak kvalitete goriva koje koristimo, a pokazatelj je to i ukupnog stanja u poljoprivredi”, komentiraju oni koji su bez traktora došli na prosvjed. Seljaci prosvjeduju zbog najavljenog smanjenja sredstava namijenjenih poljoprivredi u državnom proračunu.
  Ogorčeni su na novu vlast, jer će, kako ističe Antun Laslo, najavljeno smanjenje sredstava za poljoprivredu uništiti istok Hrvatske. Prosvjednici traže i isplatu poticaja do kraja veljače kako bi mogli obaviti proljetnu sjetvu. Ne uvaže li se njihovi zahtjevi prosvjedi će biti i 1. ožujka, najavljuje Laslo.
  Na području Đakovštine seljaci prosvjeduju na pet lokacija.

  Prosvjed seljaka podržao je župan Vladimir Šišljagić koji u priopćenju navodi da su njihovi zahtjevi objektivno utemeljeni i opravdani, te ističe potrebu žurnog donošenja jasnih strategija, nacionalnih programa i financijskog okvira za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog