Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • „Dama“ Ani Berke, „mala dama“ Zvjezdani Iveković

    7. ŽENSKI ŠAHOVSKI TURNIR „DAMA“ I 5. KADETSKI TURNIR „MALA DAMA“

    „Dama“ Ani Berke, „mala dama“ Zvjezdani Iveković

    Šahovski klub „Dama“ još je jednom pokazao odlične organizatorske sposobnosti. Sedmi po redu ženski turnir „Dama“ i 5. kadetski turnir „Mala dama“ privukao je najbolje hrvatske šahistice. U seniorskoj konkurenciji za titulu „dame“ borilo se 25 igračica, a u kadetskoj konkurenciji nastupilo je  33 igračice.

    Nakon šest odigranih kola titulu seniorske pobjednice osvojila je Ana Berke, članica Šahovskoga kluba „Liburnija“ iz Rijeke s 5,5 bodova remiziravši samo protiv drugoplasirane Borke Frančišković, prošlogodišnje pobjednice. Treće mjesto s 4,5 boda pripalo je najbolje rangiranoj bosansko-hercegovačkoj igračici Aleksandri Dimitrijević. Zrinka Deur Šarić osvojila je četvrto mjesto, a najveće iznenađenje je tek peto mjesto hrvatske prvakinje Mirjane Medić.

    Na turniru je nastupilo i pet domaćih igračica koje su zauzele slijedeća mjesta:

    10. Nadina Mahmutbegović – 3.5 boda

    11. Neomi Grgić – 3,5 boda

    13. Ivanka Raguž – 3 boda

    20. Irena Neferanović – 2 boda

    25. Ivanka Maršić-Šeketa – 1 bod

    U dramatičnoj završnici „male dame“ Zvjezdana Iveković borila se do posljednjega daha za prvo mjesto. Protiv direktne protivnice Ive Mile Brigljević odgovarala joj je samo pobjeda koju je na kraju i ostvarila. Partija je završila s dva kralja i jednim pješakom što dovoljno govori o borbenosti obje igračice. Na kraju, „mala dama“ postala je Zvjezdana Iveković s5 bodova, drugo mjesto pripalo je Neomi Špiranec koja je također osvojila 5 bodova, a do posljednjega kola vodeća Iva Mila Brigljević završila je na trećem mjestu s 4,5 boda.

    Najbolje plasirana đakovačka igračica je Karmela Mićan, članci Šahovskoga kluba „Piškorevci“, kojoj je za osmo mjesto bilo dovoljno 4 boda. Judita Aščić iz ŠK „Dama“  pripalo je 23. mjesto s 2,5 boda i upravo njoj je pripala posebna nagrada za najbolji plasman igračica Šahovskoga kluba “Dama”. Piškorevčanka Matea Šarčević zauzela je 24. mjesto (2,5 boda), sestri Nikolini Šarčević pripalo je 28. mjesto (2 boda).

     

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog