Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Drastično povećanje vatrogasnih intervencija u prošloj godini

  Vatrogasne postrojbe s područja Grada Đakova u protekloj godini imale su 154 intervencije što je u odnosu na 2010.  godinu povećanje  od  preko 200 posto.  Od ukupng broja  intervencija, 117  se odnosi na požarne,  a 37 intervencija je tehničke prirode. Kod požarnih intervencije najveći broj se odnosi na požare otvorenog prostora kojih je bilo 62, slijede požari stambenih prostora kojih je bilo 15, zatim  9 požara dimnjaka, 8  vozila, 8  na gospodarskim objektima i 15 ostalih požara kao što su požari kontejnera, pušnica, stabala, provizornih građevina.

  “Ovakvo drastično povećanje požarnih intervencija uvjetovano je, prije svega, dugim sušnim radzobljem i samim tim velikim brojem požara na otvorenom prostoru”, pojašnjava zapovjednik Antun Jurman.

  Od ukupno broja tehničkih intervencija 9 se odnosi  na one  prilikom prometnih nezgoda,  3 intervencije na nasilno ulaženje u stambeni objekt, 2 intervencije vađenja utopljenika iz bunara, a ostale se  odnose na saniranje posljedica prilikom poplave,  ispumpavanje vode iz podruma i bunara,  te  pranje prometnica.
  Osim tih intervencija,  pripadnici  DVD-a  Đakovo  obavili su  i veći broj prijevoza pitke vode građanima koji nisu spojeni na sustav gradskog vodovoda,  ističe zapovjendik Jurman.

  “Bila je to veoma burana i teška godina u kojoj su se smjenjivale poplave i suše, što je rezultat globalnih klimatskih promjena. Važno je napomenuti da su sve intervencije odrađene sukladno pravilima stuke i,  ono što je najvažnije, nije bilo ozlijeđenih pripadnika vatrogasnih postrojbi”, rezimira zapovjednik Jurman.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog