Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kočiševa “geocaching” promocija Đakova!

  Naš sugrađanin Ivan Kočiš jedini je, zasad,  Đakovčanin koji se na zanimljiv način, odnosno putem internetske igre “Geocaching” uključio u turističku promociju grada. Ljubitelji te, u svijetu sve popularnije igre, koja se prevodi kao “globalna potraga za skrivenim blagom”,  osim pomalo avanturističkog duha, trebaju još imati i GPS navigacijski uređaj, pojašnjava Kočiš.

  U igru, odnosno potragu za “škrinjicom s blagom” Kočiš se uključio prije godinu i pol dok je bio na godišnjem odmoru na moru, prisjeća se. Tada se i sam uključio u potragu za skrivenom “cache-om” odnosno kutijicom, a kada se vratio u Đakovo odabrao je tri zanimljive lokacije u samom gradu i obližnjem okruženju na kojima je, u skladu s pravilima igre,   sakrio kutijice u kojima se nalaze upute sudionicima igre. Nakon što je “cache” skriven, njegova točna lokacija, odnosno zemljopisna dužina i širina se odredi GPS uređajem, a lokacija i  opis cache-a objavi se na www.geocaching.com, središnjem web siteu. To je polazna točka, s tim da svaki skriveni cache dobije svoju tipiziranu web stranicu kao uputu za geocachere koji će krenuti u potragu.

  Cache mora biti sakriven tako da ga može pronaći samo onaj tko ga namjerno traži, no,  ne smije biti zakopan.  

  Tri svoje kutijice Kočiš je sakrio na zanimljivim lokacijama u gradu koje pronalaze sudionici i tada na priloženom papiru, koji služi kao svojevrsni dnevnik,  ostavljaju dokaz da su bili na tom mjestu i da su pronašli “skriveno blago”. Potom vraćaju kutijicu na isto mjesto i kamufliraju ga na  isti način na koji su ga zatekli. 

  Kočiševu kutijicu skrivenu na lokaciji u užem centru grada dosad je, kako tvrdi, pronašlo više sudionika igre, od kojih su oni posljednji bili u Đakovu u studenome. Svoj trag tako su  ostavili geocacheri iz  Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Amerike, a jedan je bio i iz obližnjeg Osijeka. Dakako, svi oni  i na interentu ostavljaju dokaz da su bili u Đakovu.

  “Lijepo je vidjeti koliko ljudi igra tu igru i koliko ih posjeti Đakovo”, ističe Kočiš.

  Iz dana u dan u svijetu raste broj skrivenih kutijica s blagom u dvjestotinjak država širom svijeta, pa je tako i u Hrvatskoj gdje je trenutačno, prema najnovijim podacima, 1362 skrivene kuticije, a među njima su i tri koje je u Đakovu i okruženju sakrio naš sugrađanin Ivan Kočiš. Planira uskoro sakriti još jednu, ali na širem području Đakovštine,  na lokaciji koja je također zanimljiva.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog