Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uskoro i formalni kraj Đakovštine d.d. u stečaju!

  U roku od tri dana bit će doneseno rješenje o okončanju stečajnog postupka Đakovštine dd u stečaju, čime će i formalno prestati postojati ta tvrtka, za naš je Radio izjavio stečajni sudac Tihomir Kovačević nakon današnjeg završnog ročišta vjerovnika koje je održano na Trgovačkom sudu u Osijeku. “U roku od tri dana stečajni upravitelj treba dostaviti brojeve svih parnica koje su pokrenute za pobijanje pravnih radnji nakon čega će biti ovlašten da te sporove okonča u korist stečajne mase, pa da se po naplati tih sredstava  namire vjerovnici”, pojašnjava Kovačević.

  Stečaj Đakovštine jedan je od najvećih na Trgovačkom sudu u Osijeku, okončan je  u relativno kratkom roku, a proveden je u skladu sa zakonom, što su, kako naglašava Kovačević, potvrdile i kontrole Porezne uprave, DORH-a i  Ministarstva pravosuđa. “No, svi mi  ne možemo biti zadovoljni kada se jedan tako velik i  značajn subjekt gasi u ovom dijelu Hrvatske”, dodaje Kovačević.Ističe također da su tijekom stečaja, a zahvaljujući državi koja je stala na njihovo mjesto, namireni  vjerovnici prvog višeg isplatnog reda. 

  Ukupna potraživanja svih vjerovnika iznosila su 900 milijuna kuna, a vrijednost imovine procijenjena je na 283,8 milijuna kuna. Imovina Đakovštine dd u stečaju prodana je za 225 milijuna kuna, izvijestio je na ročištu stečajni upravitelj Perica Mitrović.

  S obzirom da više nema imovine za prodaju, stečajni upravitelj predložio je da se stečaj zaključi što će se i dogoditi nakon što dostavi preostalu dokumentaciju, nakon čega će stečajni sudac donijeti najavljeno rješenje, a njegovim stupanjem na snagu i formalno će prestati postojati Đakovština d.d., odnosno bit će brisana iz Sudskog registra.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog