Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počelo cijepljenje protiv gripe

  U đakovačku ispostavu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stiglo je 2.200 doza cjepiva za gripu koje je danas distribuirano po ambulantama obiteljske medicine i cijepiti se od danas, kako je i najavljeno, mogu svi zainteresirani.

  Preporuka je da se cijepe stariji od 65 godina i kronični bolesnici, a za sve njih cjepivo je besplatno, dok ga ostali plaćaju 65 kuna. Služba za epidemilogiju đakovačke ispostave Zavoda za javno zdravstvo očekuje sljedećeg tjedna još jednu takvu  pošiljku cjepiva, najavljuje dr. Tomislav Dijanić. Ističe da je u zadnjih godinju dvije zamijećen manji interes za cijepljenje, odnosno da se u pravili cijepe iste osobe. Posljedica je to različitih   informacija o djelotvornosti cijepiva koje objavljuju mediji.

  Ako je suditi po prvom danu, čini se da u đakovačkim ambulatnama obiteljske medicine nema gužve zbog cijepljenja protiv gripe. Umjesto cijpeljenja, mnogi pribjegavaju tradicionalnim lijekovima poput  čaja, vitamina, bijelog luka i drugim prokušanim narodnim receptima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog