Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izgradnjom studentskog doma ostvaren san o “mini kampusu”

  Početak 206. akademske godine na đakovačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu, koji od 2005. godine djeluje u sastavu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, u znaku je novoizgrađenog studentskog doma koji je otvoren na današnjoj svečanosti upriličenoj povodom Dana te visokoškolske ustanove.

  Tom prigodom održana je i svečana akademija na kojoj je promovirano 52 diplomiranih teologa.

  Za izgradnju studentskog doma u Đakovu država je, kako je istaknula rektorica osječkog Sveučilišta Gordana Kralik, izdvojila 13,5 milijuna kuna. “Svaki student koji je član osječke akademske zajednice trea imati primjeren standard i to nam je bilo polazište da u okviru projekta izgradnje osječkog kammpusa izdvojimo 13,5 milijuna kuna za portrebe Đakova”, pojasnila je rektorica Kralik uz napomenu da će studenki koji studiraju u Đakovu imati ne samo primjeren standard, nego će naći i prekrasno mjesto – jedan,  kako ga je nazvala “mali kampus u kojem će moći uživati u svakom trenutku svoga boravka u Đakovu”. 

  Na đakovačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu trenutno studira 236 redovitih studenata, a novoizgrađeni studentski dom pužit će im, kako je naglasio dekan Pero Aračić, smještaj primjeren visokoj kategoriji. U domu ima 90 mjesta, a trenutno je smještno 50 studenata. “Đakovo ovime postaje poželjno mjesto studiranja”, rekao je dekan Aračić  istaknuvši da će biti sve više zainteresiranih, pogotovo iz susjednih zemalja. .

  Na đakovačkom KBF-u u  posljednjih nekoliko godina bilježi se slabiji interes za studij teologije, o čemu svjedoči  samo 35 upisanih studenata, te samo trojica svećeničkih kandidata, istaknuo je dekan Aračić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog