Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ispred općinske zgrade nezadovoljni stočari doveli stoku

  U Općini Semljeci ponovo vrije zbog zemlje. Nezadovoljni odlukom   Općinskog vijeća  o raspodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta nekoliko stočara  iz Đurđanaca i Kešinaca  prosvjeduje ispred općinske zgrade gdje su doveli i oko 300 grla stoke.  Stoka će, kako najavljuje Zoran Markić, ostati pred općinom do okončanja spora. Svu dokumentaciju uputili  su DORH-u i USKOKU uz tvrdnju da su  pri donošenju odluke prekršeni svi relevantni propisi o prioritetima. Ppćinsku vlast i načelnika Grgu Lonačerevića  optužuju za pogodovanje stranačkim kolegama iz HSS-a.

  “Da  je bilo nezakonitosti pri raspodjeli zemlje Ministarstvo pljoprivrede ne bi dalo suglasnot”, kratko je prokomentirao prosvjed načelnik Grgo Lončerević.  Ističe da su nezadovoljni stočari koji nisu s područja Općine Semeljci i oni koji nisu izmirivali obaveze  proistekle iz zakupa.

  Nasuprot  nezadovljnih stočara, ispred općinske zgrade okupili su se i ratari kojima je pripala  sporna zemlja. Oni tvrde da su braća  Markić trebali stoku odvesti negdje drugdje, odnosno ispred đakovačke gradske vijećnice jer  Đurđanci  pripadaju  Gradu Đakovu. Prozivaju Državno odvjetnštvo da nije reagiralo na vrijeme i zbog toga je i nastao spor oko zemlje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog