Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šeks najavio ubrazano rješavanje đakovačkih gorućih problema

  “Sazrelo je vrijeme za konačno i ubrzano rješavanje problema Mimoze, za preuzimanje zgrade Časničkog doma, za povratak pravne osobnosti đakovačke Ergele, za ponovno otvaranje rodilišta, te za iznalaženje sredstava za isplatu potraživanja bivših radnika Đakovštine”, potvrdili su nakon zajedničkog susreta potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i gradonačelnik Zoran Vinković. Obojica su istaknuli da današnji susret i najava rješenja tih gorućih problema koji su godinama opterećivali međusobne odnose Grada i središnje HDZ-ove državne vlasti nema veze s nadolazećim parlamentarnim izborima.

  Osim brzog reješenja za Ergelu, predložiti će se da Grad preuzme u potpunosti  Časnički dom, najavio je Šeks istaknuvši da Dom zdravlja mora što prije uputiti precizan zahtjev za ponovno otvaranje rodilišta  kako bi se uputilo Povjerenstvo Ministarstva zdravstbva. S tim u vezi gradonačelnik, kako je rekao, inzistira na opremnju rodilišta u skladu sa zahtjevima 21. stoljeća.

  I za Mimozu se mora naći rješenje, a HDZ, kako je rekao Šeks, predlaže da se daruje Gradu Đakovu, jer sada se samo na održavanje hladnog pogona te zgrade troši pola milijuna kuna. Gradonačelnik Vinković predlaže da se u tu zgradu usele svi uredi državne uprave.

  Šeks je podržao i inicijativu što bržeg rješavanja potraživanja bivših radnika Đakovštine na način da Grad, Županija i Vlada daju jamstva kako bi se mogla osigurati sredstva za isplatu 26 milijuna preostalih potraživanja.

  Na novinarski upit potpredsjednik Sabora prokomentirao je i najnovije optužnice iz Srbije za koje je rekao da su ništavne i da su nastavak agresije na Hrvatsku. Najavio je i primjeren odgovor Vlade u vidu posebnog zakona jer, kako je dodao Šeks, Srbija si je tim optužnicama uzela ulogu svjetskog pravosudnog policajca.

  O gorućim gradskim temama, prije susreta s gradonačelnikom, potpredsjednik Sabora govorio je i na konferenciji za novinare u đakovačkom HDZ-u.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog