Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • „Dame“ nezadovoljne trećim mjestom!

  DRUGA HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA SJEVER

  „Dame“ nezadovoljne trećim mjestom!

  Jučer je u Vinkovcima završeno prvenstvo 2. Hrvatske šahovske lige Sjever. Šahistice đakovačke „Dame“ na ovo natjecanje krenule su s puno optimizma jer su svoje redove pojačale s našičkom igračicom Neomi Grgić, te uz standardne Nadinu Mahmutbegović i Irenu Neferanović, te domaće snage Ivanku Raguž i Josipu Aščić bila je garancija za visok plasman. Nakon pet odigranih kola đakovačke „dame“ osvojile su treće mjesto sa šest bodova uz učinak od tri pobjede i dva poraza.U prva dva kola Đakovčanke su slavile protiv Zagreba rezultatom 3:1, a poraz 3:1 nanijela je im objektivno najjača ekipae turnira Mladost iz Petrinje. U subotnjem programu „dame“ su upisale dvije pobjede: protiv Donjeg Miholjca 2,5:1,5 i Ericsson Nikole Tesle s 2,5:1,5. Posljednje peto kolo odlučivalo je o osvajaču drugoga mjesta. Vukovarska Caissa s 3:1 bilaje bolja od Đakovčanki čime su sve dileme bile razriješene.

  Titula pobjednica pripala je šahisticima Mladosti iz Petrinje, druga je vukovarska Caissa, a treće mjesto osvojile su đakovačke „dame“.

  Najuspješnija “dama” – Ivanka Raguž

  Najbolji pojedinačni rezultat ostvarila je Ivanka Raguž koja je iz pet mečeva osvojila 3,5 boda. Odmah do nje je Neomi Grgić koja je ostvarila tri boda, Nadina Mahmutbegtovića ostvarila je 2,5 boda, Irena Neferanović jedan bod, a Josipa Aščić odigrala je samo jednu partiju koju je remizirala.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog