Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Julije Benešić” Dariji Žilić

  Proglašenjem dobitnika i dodjelom nagrada danas su završeni 14. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara, koje su organizirali Matica hrvatska Đakovo i Društvo hrvatskih književnika, ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski. Nagradu Julije Benešić ove godine dobila je Darija Žilić iz Zagreba za knjigu kritika “Muze izvan geta”, objavljenu prošle godine.

  Povelja uspješnosti Julije Benešić dodijeljena mladoj kritičarki Kristini Peternai Andrić iz Osijeka.

  Nagrade laureatima uručio je Mirko Ćurić, predsjednik slavonsko-baranjsko-srijemskog ogranka Društva hrvatskih književnika. U ovogodišnjim susretima, kako je rekao, sudjelovalo je više od 20 književnika i književnih kritičara iz cijele Hrvatske, te Vojvodine. Održan je okrugli stol na temu književne kritike i polemike, obrađen je književni portret Stanka Andrića, te predstavljeni Zbornik lanjskih susreta i knjiga Ružice Pšihistal i Gorana Rema “Vinkovačka književna povjesnica”.

  U organizaciji Matice hrvatske i Društva hrvatskih književnika u četvrtak će u Gradskoj knjižnici u 19 sati biti predstavljen i najnoviji roman Adama Rajzla “Sjene na mjesečini”. Riječ je o nastavku romana “Zvonik Eve Šimunove”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog