Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Vladi novi rok od 14 dana

    Ne odgovori li Vlada u roku od 14 dana na zahtjeve bivših radnika Đakovštine dd i seljaka koji nisu obeštećeni za robu koju su predali toj propaloj tvrtki, u Đakovu slijede masovni prosvjedi, a uz taj problem povezat će se i slučaj Ergele i zatvorenog đakovačkog radilišta, najavio je na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavnika bivših radnika i oštećenih seljaka gradonačelnik Zoran Vinković. “Bilo je dovoljno vremena da se Vlada o tome očituje, a s obzirom da je država bila suvlasnik suodgovorna je za situaciju oko Đakovštine i u proračunu se mora naći novac za radnička i seljačka potraživanja”, naglasio je Vinković. Pripreme za prosvjed već su počele, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je Sanja Katić podsjetila da su radnička potraživanja oko 40 milijuna kuna.

    “Ni seljaci neće odustati od svojih potraživanja koja čekaju već dvije godine, pa makar morali ponovo na cestu, na što smo i spremni i to do žetve”, najavio je Matija Brlošić. Naglasio je da obeštećenje čeka 522 seljaka od kojih su mnogi u teškoj situaciji.

    Gradonačelnik Zoran Vinković pozvao je državno odvjetništvo da ponovo ispita pretvorbu bivšeg PIK-a Đakovo, jer je, kako je rekao, i Državna revizija utvrdila nezakonitosti za koje,međutim, nitko nije odgovarao.

    S tim u vezi Radomir Blažević najavio je mogućnost novih kaznenih prijava u slučaju stečaja Đakovštine,  no,  nije želio precizirati na koga bi se odnosile.

    ……….

    Neslužbeno doznajemo da je Državno odvjetništvo odbacilo prijavu bivših radnika Đakovštine protiv sindikalnih čelnika Šime Oreškovića i Marija Vukovića, uz obrazloženje da nema pravne utemeljenosti.

    U Državnoam odvjetništvu, međutim, ističu da to nije istina, odnosno da je postupak još u tijeku i da će biti dovršen u najskorije vrijeme.

    omentara

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog