Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Strossmayerove ideje i djela žive i danas

  U godini u kojoj Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti obilježava 150. obljetnicu djelovanja, o odnosu njezina osnivača đakovačkog biskupa Strossmayera prema toj ustanovi bit će riječi na znanstvenom skupu koji će se u sklopu 9. Strossmayerovih dana održati ovoga tjedna u Đakovu. Na skupu koji u subotu počinje u 11 sati u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici o tome će govoriti akademici Zvonko Kusić, Nikola Stančić i Vladimir Marković.

  Ovogodišnji 9. Strossmayerovi dani počet će u petak u 11 sati otvorenjem likovne izložbe “Strossmayer i suvremenici u likovnoj umjetnosti” u Muzeju Đakovštine, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Povjerenstva za organizaciju te kulturne manifestacije Ivica Mandić. Bit će izloženo tridesetak reprezentativnih slika i skulptura koje su za tu prigodu posuđene iz najvažnijih hrvatskih galerija, a izložbu prati i katalog s popisom svih Strossmayerovih portreta.

  U sklopu 9. Strossmayervih dana u četvrtak, 26. svibnja s početkom u 20 sati koncert u katedrali održat će Zagrebačka filharmonija, a dan ranije u Maloj vijećnici u podne će biti predstavljena knjiga “Strossmayer i Crna Gora” dr. Milorada Nikčevića.

  Program ovogodišnjih Strossmayerovih dana ušao je i u službeni program obilježavanja 150. obljetnice HAZU, istaknuo je Ivica Mandić, a gradonačelnik Vinković naglasio je da Strossmayerove ideje i djela žive i danas, te da su Strossmayerovi dani,uz druge kulturne manifestacije, dokaz bogatog kulturnog života u gradu. Naglasio je također da tu kulturnu manifestaciju podržavaju i Ministarstvo kulture i Osječko-baranjska županija.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog