Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počelo preuzimanje ulaznica za susret s papom Benediktom XVI.

  Predstavnici regionalnih jedinica Hrvatske željeznice Osijek i Vinkovci jučer su u Nadbiskupskom domu u Đakovu koordinatoru i članovima Organizacijskog odbora predali prigodne željezničke karte za odlazak hodočasnika na susret sa svetim Ocem, izvijestio je Tiskovni ured. Prijavljeni hodočasnici s ovim kartama imat će osiguran željeznički prijevoz za odlazak u Zagreb na susret sa Svetim Ocem, te povratak iz Zagreba. Tijekom sastanka sa predstavnicima Hrvatske željeznice razgovaralo se i o usklađivanju termina polaska i povratka hodočasnika te se nastojalo osigurati najprikladnije termine za sve regije.

  Vozni red predviđen za 4. i 5. lipnja, te željezničke karte, voditelji hodočasničkih skupina moći će preuzeti od srijede, 25. svibnja u Pastoralnom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije. Pri preuzimanju karata potrebno je odmah uplatiti i preostali, do sada neuplaćeni dio iznosa cijene karata za sve hodočasnike za koje se karta podiže, naglašava koordinator Mato Mićan. Na program susreta s papom Benediktom XVI.  željezničkim prijevozom poći će 3100 hodočasnika.

  Za sada je za sudjelovanje u programu pohoda Svetog Oca Benedikta XVI. iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije prijavljeno 6397 hodočasnika. U subotu će na bdijenju sudjelovati 1794 mladih, a za Prvi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji i misno slavlje na Hipodromu trenutno je prijavljeno 4603 hodočasnika. I ostali vjernici koji žele poći na susret s Papom još uvijek se mogu prijaviti svojim župnicima. Ukoliko netko od vjernika dođe na Hipodrom u privatnom aranžmanu, bez ulaznice, moći će ući na liturgijski prostor, ali će ostati u pozadini iza hodočasnika s ulaznicama, izvještava Tiskovni ured.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog