Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počeli 9. Strossmayerovi dani

  Otvorenjem izložbe slika “Strossmayer i suvremenici u likovnoj umjetnosti” u Muzeju Đakovštine danas su počeli 9. Strossmayerovi dani. O izložbi je govorio Borivoj Popovčak, ravnatelj Strossmayerove galerije u Zagerbu koji je tom prigodom naglasio da  o Strossmayerovoj povijesnoj veličini govori i podatak da je bio jedna od najportretiranijih osoba ovih prostora.

  Otvarajući izložbu Ivica Mandić, predsjednik Povjerenstva za organizaciju Strossmayerovih dana,  istaknuo je da je ta manifestacija zahvala Đakovčana biskupu Strossmayeru za njegov svekoliki doprinos razvoju Hrvatske. Najavio je središnji dio programa te kulturno-znanstvene manifestacije, odnosno sutrašnji znanstveni skup o Strossmayeru i Akademiji koji će se održati u 11 sati u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici. O tome će govoriti akademici Zvonko Kusić, NIkola Stančić i Vladimir Marković.

  U sklopu programa 9. Strossmayerovih dana u četvrtak, 26. svibnja, s početkom u 20 sati, u katedrali će se održati koncert Zagrebačke filharmonije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog