Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • ” Đakovo izlazi iz krize”, najavio gradonačelnik Vinković

  “Đakovo je počelo izlaziti iz krize, bilježi se pad broja nezaposlenih kojih je oko tri tisuće u gradu, odnosno 10 posto, što je među najnižim stopama u Hrvatskoj”, konstatirao je gradonačelnik Zoran Vinković u svom govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj povodom Dana Grada. S tim u vezi pojasnio je da je grad izišao iz financijske krize te da se budućnost grada temelji na tradiciji, ali i zahtjevima i projektima za 21. stoljeće. Uz otvaranje radnih mjesta, kao prioritete naveo je izgradnju prečistača, obnovu Strossmayerova trga, te druge projekte za koje je, kako je naglasio, nužna i financijska decentralizacija. Naglasivši da Đakovo zaslužuje imati Ergelu i rodilište gradonačelnik ni ovom prigodom nije propustio odgovoriti onima koji ga, kako je rekao, optužuju za sukob sa središnjom državnom vlašću i državnim institucijama.

  Na svečanoj sjednici govorili su i nadbiskup Marin Srakić i dožupan Željko Kraljičak koji je posebno upozorio na sudbinu radnika propale Đakovštine.

  U sklopu programa svečane akademije, u kojem su sudjelovali polaznici Dječjeg vrtića, đakovačkih škola, te članovi folklornih i pjevačkih skupina, uručena su i gradska priznanja. Ovogodišnji laureati “Godišnje nagrade Grada Đakova” su: Stolarski obrt “Strnad”, Urarski obrt “Bošnjak”, časna sestra Natalija Fadiga, “Đakovoprojekt”, Crnov-commerce i Mlaco. “Povelja zahvalnosti” uručena je Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića, Osnovnoj školi Josipa Antuna Ćolnića, Dječjem vrtiću Đakovo, 122. Brigadi Hrvatske vojske, Spomen muzeju biskupa Strossmayera, Foto-kino klubu, Karate klubu, Udruzi žena protiv raka “Roseta”, Tamburaškom sastavu “Slavonski dukati”, velečasnom Ivici Rebiću, Franji Džakuli, te dugogodišnjim darovateljima krvi Pavi Gurdonu i Ivanu Grizaku.

  Obilježavanje Dana Grada počelo je jutros polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim braniteljima kod spomenika na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, a nakon toga nastavljeno je u Maloj gradskoj vijećnici potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu i suradnji između Grada Đakova i Grada Sinja. Sporazum su potpisali gradonačelnici Zoran Vinković i Ivica Glavan, a u izjavi za naš Radio gradonačelnik Sinja najavio je ne samo sportsku i kulturnu suradnju, nego i gospodarsku.

  Uz Dan Grada u holu Hrvatskog doma postavljena je 3. otvorena izložba fotografija pod nazivom “Volim Đakovo”. Organizator izložbe je Foto kino klub, a izložba je posvećena Nadi Varšavi, dugogodišnjoj članici kluba.

  Također povodom Dana Grada, sutra će u Spomen muzeju biskupa Strossmayera biti otvorena izložba slika Smiljana Popovića. Otvorenje je u 11 sati.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog