Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ukupna potraživanja radnika do 100 milijuna kuna

  Jučer izabrani članovi Koordinacijskog odbora za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju sastat će se ovoga tjedna kako bi definirali konačnu verziju zahtjeva koje će uputiti Vladi Republike Hrvatske.

  Gostujući u današnjoj emisiji “Izravno”, Radomir Blažević, kao glavni zahtjev ističe onaj o isplati radničkih potraživanja iz radnog odnosa, te isplati obeštećenja na osnovu otplaćenih vlasničkih udjela, ali u punom iznosu. Ta se potraživanja kreću od 50 do 100 milijuna kuna, pojašnjava Blažević.

  Osim toga, bivši radnici Đakovštine, kako ističe Blažević, podnijet će i zahtjev Trgovačkom sudu u Osijeku da ih Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a, više ne zastupa u Odboru vjerovnika Đakovštine d.d. U u stečaju. Tvrde da je on svjesno i namjerno doveo u zabludu radnike Đakovštine obećavajući im zadržavanje 400 radnih mjesta, te ih poticao na otvaranje stečaja na njihovu štetu, a u korist trećih osoba.

  Gostujući također u emisiji “Izravno, regionalni povjerenik PPDIV-a  Šimo Orešković demantirao je te tvrdnje uz obrazloženje da je sindikat štitio interese radnika, o čemu, kako je naglasio, svjedoče i sačuvana radna mjesta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog