Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U iščekivanju novih kadrovskih rješenja SDP-u važna i kohabitacija s gradonačelnikom

  Kratkim pojašnjenjem predsjednika SDP-a Josipa Matkova o novom odnosu snaga u Vijeću i najavom nove sjednice, koju su zatražili vijećnici SDP-a, HNS-a i HSU-a, započela je 13. sjednica Gradskog vijeća koja nije održana prošloga tjedna zbog raskida koalicije SDP-a i HDSSB-a.

  Nakon što je i Ivica Mandić, predsjednik HNS-a, dodatno pojasnio koalicijski odnos sa SDP-om, ostalo je, međutim, neodgovoreno pitanje predsjednika HDZ-a Ante Raspudića o tome je li HNS raskinuo koaliciju s HDSSB-om. Umjesto odgovora, gradonačelnik Zoran Vinković pozvao je vijećnike da se, zbog predstojećeg Dana Grada, posvete dnevnom redu, te da se ni oni, kao ni gosti današnje sjednice,  ne zamaraju odnosima unutar koalicije.

  U u izjavi za naš Radio uoči današnje sjednice SDP-ov Josip Matkov  najavio je preslagivanje na sljedećoj sjednici u skladu s novim odnosom snaga u Vijeću. “Možemo reći da će vjerojatno doći do nekih promjena, ali to je još uvijek tema dogovora i razgovora, imamo 15 dana vremena da to na kvalitetan način odradimo”, pojasnio je Matkov. Na pitanje hoće li  SDP-u pripasti mjesto predsjednika Gradskog vijeća Matkov je rekao da je to “realno očekivati”. No, nije želio pojasniti do koje će razine ići nova kadrovska rješenja. “Ne ovisi to samo o SDP-u, nego i o našim koalicijskim partnerima HNS-u i HSU, a bitna nam je i dobra kohabitacija s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem s kojim također moramo obaviti razgovore”, zaključio je Matkov.

  A da će kohabitacija biti nužna i da će se funkcioniranje gradske vlasti ubuduće odvijati u bitno drugačijim odnosima bilo je vidljivo i po atmosferi tijekom aktualnog sata, posebno kada je gradonačelnik Vinković, s manje ili više zajedljivim opaskama, odgovarao na pitanja svojih donedavnih stranačkih kolega iz SDP-a.

  No, sve je ostalo na tome, pa su vijećnici u nastavku sjednice odradili predloženi dnevni red. Tako su bez rasprave usvojili i prijedlog odluke o dodjeli gradskih priznanja.

  Ovogodišnji laureati “Godišnje nagrade Grada Đakova”  su:  Stolarski obrt “Strnad”, Urarski obrt “Bošnjak”, časna  sestra Natalija Fadiga,”Đakovoprojekt”, “Crnov-commerce”  i “Mlaco.”

  Dobitnici “Povelje zahvalnosti” su:  Osnovna škola Ivana Gorana Govačića, Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića, Dječji vrtić Đakovo, 122. Brigada Hrvatske  vojske, Spomen muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera, Foto-kino klub Đakovo, Karate klub Đakovo, Udruga žena protv raka “Roseta”, Tamburaški sastav “Slavonski dukati”, velečasni Ivica Rebić, te  Franjo Džakula, Pavo Gurdon i Ivan Grizak.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog