Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predsjednik PPDIV-a Pavić brani Oreškovića

  Nakon sve učestalijih optužbi bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju na račun sindikalnog povjerenika Šime Oreškovića, u njegovu je obranu stao predsjednik Sindikata PPDIV-a Josip Pavić. Izjave bivših radnika da je Orešković pogodovao interesima novog vlasnika Đakovštine, Pavić naziva neargumetniranim i proizvoljnim optužbama kojima je cilj razbijanje jedinstva onih koji su se borili za ostvarenje zakonskih prava svih radnika. Pavić u priopćenju konstatira da je Šimo Orešković “vrlo savjesno i disciplinirano izvršavao sve ono što su radnici Đakovštine od njega i sindikata zahtijevali”. Podsjeća da je prije otvaranja stečaja Đakovština ostala praznih silosa, bez sirovina, s dugom od 900 milijuna, da dvije godine poslodavac nije uplaćivao poreze i doprinose, te da je postojala blokada od 300 milijuna kuna.

  “U takvim okolnostima otvaranjem stečaja i potpisivanjem sporazuma učinjeno je najviše što se moglo učiniti i sačuvano je više od polovice radnih mjesta”, ističe Pavić navodići da Sindikat mora istrajati na poštivanju zakona i štititi interese svojih članova i ostalih radnika.

  Pojašnjava se također da interesi radnika nisu u prvom planu Odbora vjerovnika, stečajnom upravitelju i upravi, te da je ta činjenica, uz utjecaj ekonomske krize, dovela do toga da veći broj radnika od borja koji je dogovoren sporazumom ostane bez posla.

  “Za takav rasplet događaja nije i ne može biti kriv niti jedan pojedinac iz sindikata, niti sindikat u cjelini, zaključuje predsjednik PPDIV-a Josip Pavić, ističući da podržava sve inicijative koje kao krajnji cilj imaju poboljšanje položaja radnika, ali i ostvarenje zakonskih prava onih koji su u stečaju ostali bez radnog mjesta. No, navodi također, Sindikat, uz razumijevanje za ogorčenost i ljutnju onih koji su ostali bez posla, neće podržati one koji destruktivnim izjavama nanose štetu interesima radnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog