Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Raič:”Gradska vlast kažnjava Dračice”

  “Nerad gradske vlasti posebno se vidi u odnosu prema Mjesnom odboru Sjever -Dračice”, konstatirao je na konferenciji za novinare Slavko Raič, predsjednik tamošnjeg Temeljnog ogranka HDZ-a ilustrirajući tu svoju tvrdnju podatkom da u ovoj godini za Dračice nije predviđena niti jedna lipa. Podsjetio je da su predlagali i tražili da se u Dračicam izgradi dječje igralište, no, kako je rekao, to još uvijek nije u prioritetima gradske vlasti,  iako su slične investicije predviđene u  nekim drugim mjesnim odborima. “Indikativno je što se gradi tamo gdje su oni pobijedili, a ispada da su građani i građanke   Dračica  kažnjeni zato što je “partija” tamo teško poražena”, dodao je Raič.

  Raič je ukazao i na problem buke koju stvaraju pogoni i predstavništva nekih tvrtki u tom mjesnom odboru, te na smrad dviju obližnjih svinjogojskih farmi zbog čega su se obraćali i gradskoj vlasti, ali bez uspjeha. Zbog toga  ne isključuje mogućnost građanskog neposluha.

  Osim na građanski neposluh,  u Mjesnom odboru Dračice su spremni, kako je najavio Mijo Budić, organizirati i izjašnjavanje u vezi imenovanja ulica. Naime, nezadovoljni su što je gradska vlast ulice u tom mjesnom odboru nazvala po Vici Vukovu, Miki Tripalu, Savki Dapčević-Kučar i Ivici Račanu, a odbila je njihov prijedlog da se ulice imenuju po poginulim hrvatskim braniteljima Jozi Gudelju, Josipu Reihl-Kiru i dr. Stjepanu Racu, osnivaču đakovačke ratne bolnice.  “Je li politika grada Đakova da se ulice imenuju po bivšim članovima SDP-a i HNS-a koji nisu nimalo zadužili grad, Đakovštinu ovu županiju, a niti Republiku Hrvatsku jer povijest o njima još ništa nije rekla”, pita Budić.

  S tim u vezi novinarima je predočen i dopis koji su Jadranka i Barbara Reihl-Kir, supruga i kćerka ubijenog Josipa, uputili Gradskom vijeću 3. studenoga prošle godine, a u kojem, kako stoji, “zabranjuju svako daljnje politiziranje njegovim imenom”, te ne prihvaćaju niti inicijativu da se po njemu nazove jedna ulica u budućem naselju Gaj, kao niti bilo koja druga ulica u Đakovu.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog