Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovo je siromašan grad!

  “S prihodom od 1.261 kune po stanovniku, dok je županijski prosjek 3.271 kunu, Đakovo je siromašan grad”, konstatirao je župan Vladimir Šišljagić tijekom današnjeg susreta s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem. S tim u vezi obojica su istaknula da je zajednički cilj u ovoj teškoj situaciji, koju karakterizira veliki broj nezaposlenih, sačuvati što je moguće više radnih mjesta, no da je teško očekivati značajniji gospodarski iskorak bez fiskalne decentralizacije zemlje. Slično razmišljanje župan i gradonačelnik imaju i u vezi pristupanja Europskoj uniji za što, kako su naglasili, očekuju više informacija prije referenduma.

  I pored teške situacije županija je u protekle dvije godine u Đakovo usmjerila oko 20 milijuna kuna, naglasio je župan Šišljagić najavivši u ovoj godini nastavak ulaganja u kapitalne objekte popu dvorane u Piškorevcima, dovršetak građevinskih radova na proširenju Doma za starije i nemoćne, a županija je, kako je rekao, osigurala i sredstva za idejni projekt mljekare na području grada.

  Ocjenjujući suradnju sa županijom zadovoljavajućom, gradonačelnik Vinković najavio je potpisivanje sporazuma o rekonstrukciji Radićeve ulice, a sljedeće godine i Ulice kralja Tomislava do samostana. Bilo je riječi i o cestovnim pravcima Pisak-Arduševac-Đurđanci i Gašinci Selci, te o drugim projektima u kojima grad očekuje pomoć županije.

  Spominjali su se i drugi projekti u kojima grad očekuje veći angažman države, odnosno ministarstava, a nezaobilazna tema bila je i ergela i rodilište za što se odgovornost prebacuje na središnju državnu vlast.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog