Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Poljoprivrednike čeka puno posla

  “Puno posla, a malo vremena”, tim je riječima aktualnu situaciju u poljoprivredi i na selu uoči ulaska Hrvatske u EU sublimirao na sinoćnjoj tribini u Đakovu Josip Kraljičković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Puno je posla oko organiziranja, educiranja i prilagodbe poljoprivrednika, naglasio je Kraljičković.

  Bilo je riječi i o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištvu kojima se, kako je rekao državni tajnik, želi ubrzati i poboljšati raspolaganje državnim, ali i privatnim zemljištem. S tim u vezi očekuje se da će Agencija za zemljište odraditi taj dio posla.

  Ukoliko općine i gradovi ne provedu program raspolaganja do kraja godine taj će posao preuzeti Agencija s tim da će u tom slučaju i prihod ići državi.

  Odgovarajući na pitanje o sudbini đakovačkog natječaja za zakup zemlje, Kraljičković je rekao da će Ministarstvo poljoprivrede razmotriti Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuda. U tom je kontekstu najavio i smanjenje cijene zakupa, zbog čega su i u Đakovu sve glasniji zahtjevi za poništenje cijelog natječaja za zakup.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog