Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Javni poziv za popisivače 18. veljače

  Kao što smo već najavljivali, za predstojeći popis stanovništva, kućanstava i stanova, koji će se provesti u cijeloj Hrvatskoj od 1. do 28. travnja, na području Osječko-baranjske županije bit će angažirano oko 1.200 popisivača, te oko 150 kontrolora. Točan broj će se znati potkraj veljače, nakon završetka procesa procjene broja popisnih jedinica i usuglašavanja procjene broja popisivača i kontrolora.

  U svom prvom priopćenju, Županijsko popisno povjerenstvo najavljuje da će javni poziv zainteresiranim kandidatima biti objavljen 18. veljače, s točno naznačenim vremenom i mjestom za ispunjavanje Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora. Odabir potencijalnih kandidata koji zadovoljavaju formalne uvjete, odnosno punoljetnost s najmanje završenom srednjom školom i čitkim rukopisom, izvršit će se na temelju analize Upitnika, prema kriterijima koje određuje Državni zavod za statistiku. Za izabrane popisivače i kontrolore organizirat će se obavezna predavanja na kojima će se upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa. Nakon odslušanih predavanja svi će polaznici biti dužni pristupiti završnom ispitu na temelju čega će biti izabrani popisivači i kontrolori.

  Naknada popisivača ovisit će o broju jedinica koje popisivač popiše u popisnom krugu koji će mu biti dodijeljen.

  Osim Županijskog popisnog povjerenstva, za provedbu predstojećeg popisa stanovništva u svakoj općini osnovan je jedan popisni centar, s tim Grad Đakovo ima dva popisna centra.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog