Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradski čelnici pozivaju na skup podrške očuvanju ergele

  “Bez obzira na nepovoljne vremenske uvjete, mirni prosvjed za očuvanje višestoljetne tradcije đakovačke ergele održat će se u nedjelju u 10 sati, kako je to i najavljeno, poručio je s današnje konferencije za novinare gradonačelnik Zoran Vinković. ” To je prosvjed za očuvanje ergele lipicanaca, a ne politički skup protiv Vlade, iako ova vlada nema legitimitet nakon Sanaderova odlaska”, pojasnio je gradonačelnik. Ne dođe li do izmjene vladine uredbe prema kojoj je đakovačka ergela izgubila pravnu osobnost, Vinković najavljuje još radikalnije poteze.

  Nedjeljni mirni prosvjed će se održati bez obzira i na mogući susret s ministrom, ističe gradonačelnik Vinković, a poziv građanima da se odazovu skupu uputio je i dogradonačelnik Ivica Mandić naglasivši kako vladinom uredbom đakovački lipicanci više neće nastupati pod tim imenom. Riječ je o odluci kojom se zapravo manifestira inat i odnos središnje vlasti prema Slavoniji, dodaje Mandić odbijajući bilo kakvu mogućnost uštede takvim načinom organizacije Hrvatskog centra za konjogojstvo.

  Uz poziv građanima da na mirni prosvjed dođu zbog ergele, dogradonačelnik Ivan Išasegi ogradio se od političkih igara i politikanstva, odnosno od svih političkih primisli nedjeljnog skupa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog