Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Verbalni rat zbog zemlje

  Nakon kraćeg primirja, ponovno se nastavlja verbalni rat đakovačkih političara, a povod je  natječaj za zakup zemlje. Na jučerašnje ocjene gradonačelnika Zorana Vinkovića da čelnici HDZ-a “lupetaju”, odgovorio je predsjednik te stranke Ante Raspudić konstatacijom da gradonačelnik ima problema s alkoholom. Optužio ga je da je odavno zaboravio malog čovjeka, te da je krupni kapital stao pod njegove skute i da ga je instalirao za gradonačelnika, o čemu svjedoči i bavljenje lovom, izgradnja ranča, te nabava novog osobnog automobila, dok istodobno malim ljudima uvodi više cijene komunalnih usluga i restrikcije na prava određenih kategorija stanovništva. Osim toga, ponovio je i tvrdnje da se zemlja dodjeljuje pojedincima kojima poljoprivreda nije osnovna djelatnost, odnosno da zemlju dobivaju prosvjetni radnici, a ne poljoprivrednici. U tom je kontekstu spomenuo člana Povjerenstva Vladu Korena i predsjednika Gradskog vijeća Franju Havela, odnosno njegovu kćer prosvjetnu radnicu. “I ako je 40 posto onih koji su dobili zemlju članovi HDZ-a, to je samo dokaz da ti ljudi ispunjavaju sve kriterije”, odgovorio je Raspudić na Vinkovićvu konstataciju ponovivši da HDZ traži cjelokupnu dokumentaciju o dodjeli zemlje.

  Odmah je uslijedio i odgovor gradonačelnika Zorana Vinkovića koji je rekao da ni danas nije pod utjecajem alkohola, te je najavio da će se ovim slučajem, odnosno izgovorenim na HDZ-ovoj konferenciji za novinare pozabaviti nadležne institucije. Budalaštinom je nazvao Raspudićeve tvrdnje da je pao pod utjecaj krupnog kapitala, uzvrativši mu konstatacijom da upravo on ima probleme sa kapitalom i sumnjivim kreditima i njihovim vraćanjem. Govoreći o svojoj imovinskoj kartici Vinković je naglasio da je u njoj sve prikazao za razliku od Raspudića, što je potkrijepio, kako je rekao, plaćanjem svih nameta. Pozvao ga je da on “malim ljudima” odgovri je li platio naknadu za parkirna mjesta za svoju zgradu iza župne crkve. Odbacio je kao neosnovane tvrdnje da je pogodovao bilo kome pri dodjeli zemlje, a posebno preko Vlade Korena Havelovoj kćerki jer se ona, kako je konstatirao, nije ni javila na natječaj. Pozvao je poljoprivrednike na razbor jer Povjerenstvo za zemlju, kako je naglasio, ne dijeli ljude ni po čemu, nego po Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Konstatirao je također da zemlje ima dovoljno za sve one koji se stvarno bave poljoprivredom.

  Na HDZ-ove optužbe reagirao je i Vlado Koren, član Povjerenstva za dodjelu poljoprivrednog zemljišta. “Neistinita je tvrdnja gospodina Raspudića da ja kao pojedinac određujem i utječem na donošenje bilo kakvih odluka”, navodi Koren ocjenjujući neodgovornim ponašnjem Radupićevu izjavu u kojoj navodi da je zemlju dobila Havelova kćer. Objavom neprovjerenih informacija Raspudić blamira i sebe i stranku koju prestavlja, ističe Koren. “Vrlo je neumjesno od strane gospodina Raspudića da se služi neistinom, a pogotovo zato što povjerenstvo nije završilo svoj rad”, navodi Koren naglašavajući da je cjelokupnom Povjerenstvu u interesu da natječaj bude proveden prema zakonskim regulativama, te da zemlju dobiju poljoprivrednici koji ispunjavaju uvjete iz natječaja. “Zbog gospodina Raspudića i njemu sličnih propao je i zadnji natječaj”, zaključuje Koren u svojoj reakciji na HDZ-ove optužbe.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog