Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Akcija “Solidarnost na djelu”

    Gradsko društvo Crvenog križa provodi sutra, u četvrtak, 11. listopada, tradicionalnu, 46. po redu akciju “Solidarnost na djelu”. Volonteri s oznakom Crvenog križa u poslijepodnevnim će satima obilaziti kućanstva i prikupljati novčane priloge, doznajemo od ravnatelja Đure Brataljenovića.

    Akcija se održava pod motom “Ne dvoji, za drugog izdvoji”, a osim od građana, sredstava će se prikupljati i u osnovnim i srednjim školama. Građanima će za donirani iznos novca volonteri davati bon ili će ih, uz njihov potpis, evidentirati.

    Prikupljena sredstva bit će iskorištena za kupovinu prehrambenih ili higijenskih proizvoda namijenjenih osobama u potrebi, a prema dosadašnjim iskustvima očekuje se dvadesetak tisuća kuna. Od prošlogodišnje akcije, kako navodi Brataljenović, kupljena su četiri štednjaka na drva.

    Istodobno u Kauflandu traje i akcija solidarnosti pod motom “Vaš dar za pravu stvar” tijekom koje građani mogu u košaru Crvenog križa ostaviti prehrambene proizvode koji su također namijenjeni siromašnim građanima.

    Đakovačko Gradsko društvo Crvenog križa, kako navodi ravnatelj Brataljenović, sudjeluje kao partner i u jednom projektu čiji nositelj je osječki Crveni križ. Projekt se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u sklopu Europskog fonda za najugroženije. U sklopu tog projekta, koji će trajati do proljeća sljedeće godine, predviđeno je oko 4.200 paketa hrane za osobe u socijalnoj potrebi i 2050 paketa higijenskih potrepština. Osim toga, uoči početka sljedeće školske godine bit će osiguran školski pribor.

    Iz Gradskog društva Crvenog križa obavještavaju također da već duže vrijeme ne prikupljaju odjeću jer su im skladišta puna, a i slaba je potražnja za odjevnim predmetima.

    Blog