Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Plivajući do Gospe od Utočišta u Aljmašu

    Na različite načine vjernici danas hodočaste u marijanska svetišta; većina,ipak, automobilima, tek poneki biciklima, a znatan broj se zavjetuje i pješačiti do Gospina svetišta.
    No, dvojica Osječana; Antonio Milardović Toni i Boris Zubčić Bota, odlučila su se na uistinu neuobičajen način stići u Aljmaš. Naime, njih dvojica su organizatori prvog hodočašća pod nazivom “Plivajući Gospi od Utočišta” i tako vodenim putem pridružiti se ostalim brojnim hodočasnicima koji će kopnenim putem posjetiti Aljmaš, doznajemo od njihova prijatelja Damira Lukača.
    “Veliki je to čin, velika odluka, veliki poduhvat, ali su rekli da je njihova želja eto da probaju na svoj način dati doprinos današnjem blagdanu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Volja je tu, želja je tu, koliko su spremni vrijeme će pokazati, ali ne sumnjam u njih. Dokazali su i inače u životu da mogu puno toga pa i na ovaj veliki dan učiniti tu veliku žrtvu, lijepu gestu i čin…. “, ističe Lukač.
    Od 8 sati, kada su krenuli ispred Motonautičkog kluba Neptun, do 14, kada se očekuju u Aljmašu, preplivat će 25530 metara.
    “Opasnosti od same vode za dobre plivače zapravo i nema. Postoji jedan veliki problem,a to je da ste dugo u vodi, odnosno problem pothlađivanja tijela i to je najveći rizik, no oni su spremni na to. Imaju pratnju, kolege ih prate čamcima …”, zaključuje Lukač očekujući da njegovi prijatelji – prvi hodočasnici plivači – sigurno stignu aljmaškoj Gospi od Utočišta.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog