Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Web anketa: Što mislite o tome što Srbija ima prvu gay mandatarku na Balkanu?

    Dosadašnja ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić bit će mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, priopćio je predsjednik države i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Brnabić će biti prva žena i prva deklarirana LGBT osoba na čelu srpske vlade, piše dnevnik.hr.

    Vučić je kazao kako je Brnabić vrijedna te posjeduje stručne i lične kvalitete. Poručio je kako je uvjeren da će pokazati poštovanje prema strankama od kojih očekuje podršku i da će raditi na boljitku Srbije.

    “Želim zahvaliti Predsjedniku na ukazanom ogromnom povjerenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme s nesmanjenom posvećenošću i snagom. Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i s ljubavlju. Svjesna sam odgovornosti koju preuzimam jer trebam naslijediti pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osjete kroz bolji kvalitetu života”, izjavila je Brnabić za Blic.

    Njezinu imenovanju za predsjednicu vlade protivila se Srpska pravoslavna crkva, a na najave njezina imenovanja za mandatarku nisu blagonaklono gledali ni pojedini koalicijski partneri vladajuće Srpske napredne stranke.

    Nova vlada bi trebala biti formirana prije 23. lipnja jer je tada zakazana ceremonija inauguracije Aleksandra Vučića za srbijanskog predsjednika. Ovotjedno pitanje Web ankete je:

    [socialpoll id=”2446912″]

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog