Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Kako ocjenjujete rad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović?

  Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je 15. veljače 2015. preselila na Pantovčak. Inauguracijom na trgu Svetog Marka Grabar-Kitarović je preuzela funkciju od Ive Josipovića i postala prva hrvatska predsjednica u povijesti.
  U dvije godine vladanja s predsjednicom su surađivala čak tri premijera – Milanović, Orešković i Plenković. Dakle, bila je tu situacija u kojoj se nije našao niti jedan njezin prethodnik. Dvaput su održavani izbori i prvi put u hrvatskoj povijesti pala je Vlada. Povodom dvije godine vladavine predsjednica je održala govor u kojem se osvrnula te burne situacije, dijagnosticirala glavne probleme u hrvatskom društvu i otkrila na što će se fokusirati u budućnosti, jutarnji.hr.
  I prije dolaska na Pantovčak selidba Ureda bila je visoko na listi njezinih obećanja, prenosi dnevnik.hr. No, sada traži da država pronađe novu lokaciju
  .
  Privremene adrese imala je u sedam županija. Od Tihomira Oreškovića tražila je da supotpiše smjenu tadašnjeg šefa SOA-e. Ipak, ozbiljna kritika na rad Milanovićevih nasljednika je izostala. Umjesto regiji, najavljivala je da će Hrvatsku okrenuti Zapadu, a na putu je provela više od dvjestotinjak dana i posjetila 27 država. U Zagrebu je ugostila brojne visoke uzvanike. Na sportskim terenima je bila viđen gost, međutim, okrenula je leđa Hrvatskom nogometnom savezu i distancirala se od politike odavno posvađane s navijačima. Smanjila je troškove Ureda, a neki su je savjetnici i napustili. Uz sve predsjedničke obveze, upisala je i doktorski studij. A još nije na polovici mandata. Mnogi pamte njen nedavni put u SAD i televizijsko gostovanje snimljeno ispred Bijele kuće.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

  Blog