Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Jutrošnja kiša ponovno izazvala poplavu u Bračevcima

    Novih 11 litara kiše koliko je palo tijekom noći i jutra, “podebljalo” je srpanjsku količinu oborina na više od 170 litara u pojedinim dijelovima grada, odnosno u onima u kojima je 24. srpnja palo pedesetak litara, te izazvalo poplave.
    A s poplavama se danas, drugi put ovoga tjedna, a treći puta u posljednjih deset dana, bore stanovnici Bračevaca. Pod vodom su četiri kuće u Vukovarskoj ulici, uz glavnu prometnicu Đakovo – Našice, odnosno dvorišta i gospodarske zgrade, a vatrogasci su vrećama zapriječili njezin ulazak u kuće. Uzbuna je oglašena vatrogasnim sirenama, a u obranu su se uključili pripadnici DVD-a Drenje, Potnjani i Satnica Đakovačka. Stanari ugroženih kuća izašli su van, ali nije bilo potrebe za njihovom evakuacijom, kaže Zlatko Mikešić, zapovjednik Područne vatrogasne zajednice općina Đakovštine. Poplave je uzrokavala nova vodena bujica koja se slijevala s brda u neočišćene i začepljene kanale.
    – Zbog kanala obraslih raslinjem i zatrpanih granjem, nije moguća protočnost vode ispod prilaznih mostova, što dovodi do poplava. Zbog toga smo digli jedan prilazni most kako bi se omogućilo njezino protjecanje i smanjila razina, a višak vode ispumpavamo prema kanalu Vuki sa šest vatrogasnih pumpi koje u minuti prebace oko 7.000 litara, pojasnio je Mikešić.
    13669010_10206851841633826_468052831917007436_n
    S prestankom kiše i voda se počela povlačiti, što je i vatrogascima olakšalo sanaciju poplavljenog terena.
    Foto: fb

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog