Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Đakovčanin zaljubljen u američki nogomet

    Klub američkog nogometa Topovi Osijek ( Osijek Cannons), osnovan 2009. godine, prvi je takav klub u Slavoniji. U šest godina vrijednog rada i treniranja podigli su ovaj sport na višu razinu u Slavoniji, te se trenutno natječu u dvije kategorije Hrvatske lige, seniorskoj i juniorskoj. Đakovčanin Mislav Mihalj, quarterback i kapetan momčadi u ekipi je od samih početaka.

    ” Prije šest godina kad sam otišao studirati u Osijek na forumu sam našao kako se neki okupljaju s namjerom igranja američkog nogometa. To mi je bilo zanimljivo, došao sam tamo , zaljubio se taj sport i eto me još uvijek u njemu. Krenulo je sve na livadi pokraj Tvrđe, u početku je bilo nas dvoje-troje. I sad, šest godina poslije ima nas 50 aktivnih članova kluba i 20 pridruženih članova,” ističe Mislav.
    mislav mihalj americki nogomet
    Smatra da je američki nogomet najtimskiji sport jer može netko individualno biti jako dobar, ali ako jedna karika zakaže u tom sportu cijela ekipa se raspada.

    Osim sportskih rezultata, Topovi su poznati i po svom humanitarnom djelovanju. Redovito sudjeluju u dobrovoljnim darivanjima krvi. Svaki Uskrs, Božić potrude se da obiđu djecu u bolnici, sudjeluju u radnim akcijama Caritasa. Sudjelovali su u obrani od poplava, a i sad u tijeku imaju humanitarnu akciju, koju je inicirao sam Mislav. Naime, radi se o akciji “Mislav za Mislava”, kojom žele pomoći dječaku Mislavu Šušku, koji boluje od cerebralne paralize.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog