Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Uvjerljiva pobjeda Đakovčanki

    Tekst: Miro Šola
    Đakovo – U prvom kolu II. Hrvatske rukometne lige Sjever ŽRK Đakovo pobijedio je Đurđevac rezultatom 33:17.
    Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Matija Cingaser (Varaždin) i Mario Mraz (Trnovec).
    ĐAKOVO: Goluža 1, Dubravac 2, Barić, Maras, Antonija Klemen, Penava 1, Lucija Beljan, Zirn 9, Bogdanović 6, Humbal, Tokić, Privara 1, Marija Matasović 4, Prekačin 2, Zvonimira Klemen, Maja Matasović. Trener: Đino Grgić.
    ĐURĐEVAC: Škrinjar, Šimunko, Šamdrovčan 1, Kožarić 7, Čilić 6, Pavlović, Cestar 1, Klasan, Pavec, Balatinac, Kovač 2, Srnesnik, Lenardić, Ferenčić, Radman. Trenerica: Sanja Šandrovčan.
    S novom predsjednicom u sportske pobjede!
    Počelo je prvenstvo u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever. Za đakovačke rukometašice i više nego uspješno. Naime, nedavno održana Godišnja skupština donijela je promjene u vodstvu kluba. Nakon što je dosadašnji predsjednik Stipe Drmić podnio ostavku, skupštinari su za novu predsjednicu izabrali Mirjanu Adrić, direktoricu Radio Đakova. Za mnogobrojne poznavatelje đakovačkoga sporta, a i autora ovih redaka koji poprilično dobro poznaje prilike u đakovačkom sportu, ovo je pomalo iznenađujući izbor jer nova predsjednica dosada nije sudjelovala u gradskom sportskom životu, ali vjerujemo da će njena energija i poduzetnička sposobnost donijeti puno dobroga đakovačkom ženskom rukometu.
    Domaći trolist za vodstvo na odmoru
    Đakovčanke su loše otvorile utakmicu: vidljiva nervoza i nekoliko promašenih čistih situacija omogućile su gošćama da u sedmoj minuti dođu do vodstva 4:1 što je natjeralo trenera Đinu Grgića na minutu odmora. Nakon toga, domaće su se posložile, krenule puno bolje i već u 13. minuti došle do prvoga izjednačenja 6:6. U tim trenucima pa sve do kraja prvog dijela nezaustavljive su bile s krilnih pozicija Marija Matasović i Lucija Bogdanović te sa srednjeg vanjskog Ivana Zirn. Svoj doprinos dala je i golmanica Vlatka Tokić obranivši nekoliko teških udaraca gostujućih napadačica. Ove tri igračice za 30 minuta postigle su ukupno 11 od ukupno 15 đakovačkih golova. na odmor su domaće otišle s prednošću od šest golova.
    Đakovački uragan pomeo „picoke“
    U nastavku susreta gošće su prve postigle dva gola i smanjile rezultat na 15:11, a tada kreće domaći uragan: za samo desetak minuta Đakovčanke su napravile seriju 7:0 i povele 22:11. Nakon toga, trener Grgić dao priliku i mlađim igračicama koje su odlično iskoristile pruženu priliku: Lucija Prekačin dva se puta upisala u listu strijelaca, a po jedan gol postigle su Martina Goluža i Marijana Privara.
    Ono što su danas pokazale đakovačke rukometašice, uz iskusnu Mariju Mlinarević svrstati u red favorita za osvajanje prvoga mjesta.
    U drugom kolu đakovačke rukometašice gostuju u Koprivnici gdje ih očekuje ekipa Podravke Lino.

    Foto: Marin Adrić

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog