Po čistoj Hrvatici poticaj 60 kuna

ivica kos i hrvatice

Sve je više Slavonaca koji u ovim gospodarski neizvjesnim i nesigurnim vremenima pokušava iznaći dodatne izvore prihoda, pa se okreću zanimljivim rješenjima.  Jedan takav primjer zabilježili smo u Trnavi na obiteljskom imanju strojarskog tehničara Ivice Kosa koji uzgaja Hrvatice – autohtonu vrstu kokoši, koja je zamlo nestala.  Za to je morao ispuniti određene uvjete koje, kako ističe, propisuje i kontrolira  Ministarstvo poljoprivrede. 

Kos tvrdi da je jedini uzgajivač kokoši Hrvatica u Đakovštini, a da se planira ozbiljno baviti im poslom govori i činjenica da je registrirao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, te da je nabavio i inkubator. Kaže da strogo vodi računa o selekciji, a očekuje da će planirani posao razviti već sljedeće godine. Po jednoj čistoj kokoši Hrvatici Kos ostvaruje  poticaj od 60 kuna. Nada da će mu uzgoj i  prodaja pilića kokoši Hrvatica biti budući obiteljski posao.

omentara

  1. Marko Majdiš Marco-Polo

    24. svibnja 2011. at 18:29

    Pozdrav kolegi s posla :)).

  2. Mario Čuraj

    23. svibnja 2011. at 16:09

    Bravo. svaka čast!

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog